Kendamil Kozí mléko získalo známku nejvyšší kvality!

Kendamil Kozí mléko získalo ocenění Monde Selection Grand Gold Prize pro rok 2021, což je nejvyšší možné ocenění kvality. Kromě výrobního postupu kontrolovaného organizací Red Tractor porotci ocenili především benefity mléka, mezi které patří dobře stravitelný tuk kozího mléka, větší množství rychle vstřebatelných triglyceridů se středním řetězcem coby rychlý zdroj energie, vyšší přirozený obsah některých vitamínů a především základ mléčné formule, kterým je kozí A2 mléko bez problematického A1 β-kaseinu, který obsahuje kravské mléko a který je spojovaný s alergiemi.

Monde Selection je ocenění, které získají produkty na základě hodnocení 80 nezávislých mezinárodních porotců, kteří kromě senzorických vlastností hodnotí také složení a splnění mezinárodních standardů a legislativních požadavků. Toto ocenění můžou pod záštitou společnosti International Institute for Quality Selections v belgickém Bruselu už od roku 1961 získat potraviny, nápoje a kosmetické výrobky, které projdou náročnými testy.

Jedině tak obdrží cenu kvality, která je ve světě potravin přirovnávána k ocenění hotelů michelinskými hvězdičkami. Díky ní se můžou spotřebitelé lépe orientovat a vyhledávat na trhu kvalitní výrobky. Produkty můžou získat bronzovou, stříbrnou nebo zlatou cenu, nicméně pouze ty nejkvalitnější dosáhnou na ocenění Grand Gold tedy Velké zlato. A právě to získalo v roce 2021 Kendamil Kozí mléko!