Jaký je rozdíl mezi běžnými a EKO jednorázovými plenkami?

Jaký je rozdíl mezi plenkami?

Jednorázové plenky šetří čas a umožňují rychlé a pohodlné přebalování. To je obzvlášť pro novopečené rodiče veliká pomoc, a proto jsou jednorázové plenky jasnou volbou pro většinu z nich. Jak ale z široké nabídky vybrat ty nejlepší, které děťátku poskytnou maximální komfort? Udrží jeho zadeček v suchu a pohodlí, bez podráždění, opruzení a nebezpečné chemie? Přinášíme pár zajímavostí, které z obalu jen tak nevyčtete.

Plenková vyrážka = běžný standard?

I když producenti plenek plní normy nezávadnosti, s používáním konvenčních výrobků mohou být spojená rizika, o kterých bychom si raději nechali jen zdát. Opruzeniny a plenkové vyrážky se dnes již staly běžným standardem, se kterými se potýká většina rodičů. I když příčin může být nespočet, plenky obsahující chlor, latex nebo parfemaci k těmto problémům rozhodně přispívají.

Největším lidským orgánem je kůže a u čerstvě narozeného miminka je navíc extrémně citlivá. Opravdu chcete své děťátko balit do neprodyšných plenek obsahujících zbytečné chemikálie, a pak vše zachraňovat krémem na opruzeniny?

Ekologickým plenám dávají přednost všichni, kterým záleží především na spokojenosti miminka, ale také na přírodě. Materiál, z něhož jsou pleny vyrobeny, totiž přichází do styku s pokožkou a tím pádem ji může zásadně ovlivňovat.

Důležitý je celkový přístup

Ekologické plenky se vyrábějí nejen s ohledem na šetrnost k pokožce miminka, ale i na jejich celý životní cyklus a dopad na životní prostředí.

Muumi Baby vybírají všechny suroviny do svých certifikovaných hypoalergenních EKO plenek obzvlášť pečlivě. Dokonce jsou první značkou dětských plenek na světě splňující přísná kritéria ekoznačky Nordic Swan Ecolabel a Finské alergologické, dermatologické a astmatologické federace. Neobsahují žádné alergenní látky jako jsou latex, glyfosát, formaldehydy nebo ftaláty a používají pouze prodyšné materiály s podílem rostlinných vláken, které umožňují pokožce dýchat.

Hlavní surovinou je celulóza z certifikovaných finských lesů, která je bělena 100% čistým kyslíkem bez použití chloru – a tedy i bez dioxinů (toxických sloučenin), se kterými by pokožka miminka neměla přijít do kontaktu. V současnosti se jedná o nejbezpečnější a nejšetrnější variantu pro dětskou pokožku i životní prostředí.

Dalším významným rozdílem oproti výrobě běžných plen je zpracování výrobního odpadu – výroba Muumi Baby neprodukuje žádný odpad. Jejich výrobní proces navíc využívá pouze obnovitelné druhy energie, které neuvolňují žádné škodlivé emise. Vše tedy buď recyklují nebo přeměňují zpět na energii. Muumi Baby přemýšlí o věcech dlouhodobě a udržitelně, protože uživateli jejich produktů jsou ti nejmladší obyvatelé naší planety.

S hrdostí tak na trh uvedli první 100% uhlíkově neutrální eko pleny.

A proč sáhnout po EKO plenkách?

Kromě důvodů řečených výše je zde celá řada dalších benefitů. Od minimalizování rizika podráždění, ekzému, alergií a dalších zdravotních potíží, až po přínos a šetrnost k životnímu prostředí.

Šetrnost k pokožce našich nejmenších je spolu s odpovědností k životnímu prostředí pro hypoalergenní EKO pleny Muumi Baby jednou z nejvyšších priorit. Z toho důvodu jsou doporučovány i pro miminka s tou nejcitlivější pokožkou. Získané certifikáty navíc mluví nejen o kvalitě produktů, ale i o hodnotách společnosti. Proto jsou tou nejlepší volbou pro vaše děti.

Certifikace hypoalergenních EKO plen Muumi Baby

Certifikace MUUMI