Jak snadno začít s dětskými příkrmy

Snadno na příkrmy

Miminka si zaslouží skutečné jídlo plné živin a vzrušujících chuťových vjemů a rodiče si zase zaslouží, aby přechod z mlíčka na kvalitní výživu proběhl bez potíží. A právě proto je tu estonská značka Salvest Põnn, která rodičům nabízí pomocnou ruku. Je tu zkrátka Pro snadnější začátky!

Salvest Põnn je značka, která nedělá kompromisy. A ani je dělat nemusí. Suroviny pro její výrobky totiž pocházejí přímo od lokálních farmářů, což zaručuje jejich čerstvost a plnou kontrolu nad kvalitou. O to, aby v recepturách bylo pouze to nejlepší a produkty vyhovovaly i citlivým bříškům, se stará přední estonská pediatrička Reet Raukas. Příkrmy neobsahují žádný přidaný cukr ani sůl a nehledejte v nich ani jiné zbytečnosti. Zato jsou plné živin důležitých pro přirozený vývoj dětí.

Spolupráce s pediatričkou a vyladěné receptury předcházejí problémům při přechodu na pevnou stravu, a hlavně jsou po ruce vždy, když maminky zrovna nemají čas běhat po tržišti a shánět kvalitní suroviny a následně s nimi trávit hodiny u sporáku. S příkrmy Salvest Põnn můžou být rodiče v klidu, že dětem dopřávají to nejlepší. Navíc jim odpadne spousta starostí – nemusejí řešit ani přípravu jídla, ani jeho konzistenci a strukturu, a dokonce ani správný obsah živin. O to všechno se stará Salvest Põnn.

Sleva 20 % na PonnEstonsko, kde produkty Salvest Põnn vznikají, je jednou ze zemí s nejčistším ovzduším na světě. Čistý vzduch spolu s nízkou hustotou zalidnění umožňuje lokálním farmářům pěstovat ty nejlepší suroviny, které následně odebíráme a zpracováváme do lahodných dětských příkrmů. Výhodou této spolupráce je nejen vysoká kvalita surovin, ale také jejich blízkost. Nemusíme je dovážet přes polovinu planety, takže eliminujeme uhlíkovou stopu a chráníme Zemi. Všechny suroviny, kromě těch vyloženě exotických, jako je třeba ananas nebo mango, pocházejí z místních zdrojů a úplně všechny – tedy i ty exotické – jsou v BIO kvalitě.

Od ukončeného 4. měsíce, kdy se se zaváděním pevné stravy obvykle začíná, si miminka můžou pochutnávat na šťavnatém ovoci a zelenině v praktických kapsičkách nebo ekologicky šetrných sklenicích. Nejprve na jednodruhovém mrkvovém, dýňovém nebo batátovém pyré, a jakmile se tyto jednotlivé druhy osvědčí, tak také na pyré z mrkve a brambor. Všechna tato pyré pediatři doporučují pro snadnější začátky. Proč? Nejsou totiž sladká – na sladkou chuť by si děti mohly rychle přivyknout a mohly by ji začít preferovat a jiné chutě odmítat. Jakmile se ovšem seznámí se zeleninou, což trvá obvykle 14 dní, nic nebrání v tom dopřát jim i 100% mango nebo 100% hrušku. A pak už nastává čas dětem rozšířit chuťové obzory vyladěnou kombinací meruňky s jablkemjablíčka s borůvkami.

Benefity:

✓ kvalita BIO
✓ bez přidaných cukrů a soli
✓ bez konzervačních látek
✓ kromě exotických surovin vypěstováno a vyrobeno v Estonsku
✓ vyvinuto přední pediatričkou Reet Raukas

Víte, že…

Estonsko je ráj hlubokých lesů, průzračných jezer i tajemných močálů? Že lesy v Estonsku zabírají skoro dvě třetiny rozlohy země, voní v nich borovice a rostou koberce mechů, lišejníků a plavuní? A že nespíš proto Estonsko jako jediné spolu s Finskem a Irskem splňuje přísnější doporučení Světové zdravotnické organizace týkající se koncentrace prachových částic v ovzduší?