Kendamil, Good Gout a Salvest podporují ekologické zemědělství a dbají na naši přírodu

planeta na blog

Organizace pro výživu a zemědělství každý rok vyhlašuje motto pro Světový den výživy, které spojuje všechny probíhající aktivity. To aktuální míří na zdraví rostlin a zní: Růst a vyživovat udržitelně – společně. Chovat se podle těchto zásad můžeme i my.

Lidé dnes využívají všechna dostupná digitální média, díky kterým mají možnost získat si o potravinách nesmírné množství informací. A to ovlivňuje jejich nakupování. Do svých košíků si začínají vybírat potraviny vypěstované v ekologickém zemědělství, při jejichž výrobě nebylo ublíženo přírodě. Zajímají se o to, kde a jakým způsobem vyrostly jednotlivé ingredience, jak dlouhou cestu musely vážit, aby se dostaly až k nim na stůl, a jakou to v přírodě zanechalo uhlíkovou stopu.

Ekologická zátěž je důvod, proč zejména mladá generace nakupuje produkty od výrobců, kteří spolupracují s lokálními farmáři produkující výrobky v bio kvalitě. Nebo alespoň v kvalitě, která se jí co nejvíce blíží. Jedině tak je totiž možné zachovat živou planetu, na které bude možné pěstovat zdravé a bezpečné jídlo. Pro nás i pro naše děti.

švestky blog_1

Příroda je mocná

Vyprodukovat ekologicky čisté jídlo je dnes finančně náročnější, než když zemědělci použijí pesticidy a průmyslová hnojiva. Jenže i když nebyla jejich produkce tak vysoká jako dnes, tímto způsobem na polích pěstovali úrodu už naši dědové. Dnešní vědecké výzkumy naštěstí kráčí směrem, kdy je v přírodě možné hospodařit i bez chemie, hnojit přírodními hnojivy a pro ochranu rostlin využívat přirozené predátory, kteří dokáží zatočit s nepříjemnými škůdci. 

I zítřek je důležitý

Mnoho zemědělců i výrobců potravin jde tímto ekologickým směrem a věří, že nastane doba, kdy se ekologický proces stane natolik běžný, že pro ně finance nebudou překážkou. Mimo jiné proto, že vědí, že pokud chtějí existovat i v budoucnu, nemůžou si zničit pole, která jim dnes dávají obživu. Mnoho značek se kvůli tomu zapojuje do ochrany přírody. Naštěstí to už není jen proto, že jsou pod drobnohledem svých zákazníků, na kterých jediných záleží, nebo jestli jejich výrobky půjdou na odbyt, či ne.

Pomáháme ohroženým zvířatům

Existují značky, které se rozhodly udělat ještě víc. Například výrobce chutných dětských jídel Good Gout se kromě ekologické výroby rozhodl přispívat také na nápravu škod, které jiní lidé napáchali. Vymyslel proto sušenky BIO Citronová zvířátkaBIO Máslová zvířátka a BIO Máslová zvířátka polomáčená v hořké čokoládě, z jejichž prodeje daruje 5 % nadaci GoodPlanet. Ta je využije na záchranu mořského ekosystému v okolí ostrova Mauricius nebo na zlepšení životních podmínek slonů v Botswaně. A do této dobročinné aktivity zapojil i všechny děti a jejich rodiče, které tyto dobroty mlsají. Protože právě oni můžou zakoupením sušenek přispívat také.

zviratka-gg

Snižujeme uhlíkovou stopu

Dětské příkmy Põnn, ovocné kapsičky Muuti, polévky Prestó a ovocná pyré Smushie spadají pod estonskou značku Salvest. Ta do svých výrobků používá výhradě bio ovoce a zeleninu vypěstovanou ekologicky lokálními farmáři. Takto zajistí, že k výrobním linkám nebudou nesmyslně putovat přes polovinu světa.

Mléko z čisté přírody

Také Kendamil, který vyrábí mléka a kaše pro naše nejmilovanější, si dává záležet na tom, aby zachoval čistou a krásnou přírodu. Mléko proto odebírá výhradně od lokálních farmářů z chráněné krajinné oblasti Lake District ve Velké Británii. Nepoužívá geneticky modifikované potraviny a o kravičky je dobře postaráno. Jedině tak může zaručit prémiovou kojeneckou výživu a zároveň dbát na zdraví našich dětí. 

krávy