Tajemství skvělé chuti Good Goût vyzrazeno!

Christophe Hay_Good Gout

Chtěli byste vědět, proč dětem tolik chutnají všechna jídla od Good Gout? Jak vznikají jedinečné receptury a proč je možné říct, že se dotýkají hvězd? Tím hlavním tajemstvím je náš hvězdný kuchař… ale také spousta vědomostí, lásky, píle, odhodlanosti… a samozřejmě suroviny v té nejvyšší kvalitě.

Chceme být transparentní, a proto se s vámi rádi podělíme o vše, co se vzniku jídel Good Gout týká. Měli byste vědět, že v chutných dětských porcích najdete jen vysoce kvalitní ingredience, které pocházejí především z permakulturních zahrádek. Při jejich pěstování nebylo použito nic, co v přírodě nevzniklo a co do ní nepatří. Díky vhodné kombinaci si rostliny navzájem pomáhají a chrání se, takže není zapotřebí žádná chemie. Třeba tak, že silná rostlina s dlouhými kořeny nasává hluboko z půdy vláhu i pro rostlinu s kratšími kořínky, a ta zase umí odpuzovat škůdce, takže chrání i rostlinu, která se s ní dělí o vláhu.

Tím největším tajemstvím je ale náš hvězdný kuchař Christophe Hay. Je skutečný král gastronomie, který si dokázal získat i inspektory známého michelinského průvodce. A ti mu udělili už dvě michelinské hvězdy! Přesto je pro něj i pro nás největším oceněním přízeň našich malých gurmánů, pro které všechny naše dobroty Good Gout vznikají.

Vymýšlí chuťové zážitky

Christophe má rád výzvy. Na samém vrcholu seznamu jeho každoročních úkolů je připravit v jeho vyhlášené restauraci takové pokrmy, které jsou hodny jeho přítele Michelina a strávníky katapultují do závratných výšin chuťových požitků. A skutečně, jeho umění dokáže nadchnout i toho nejnáročnějšího inspektora hlídajícího pověst restaurací oceněných michelinskými hvězdami. A samozřejmě také všechny naše nejmenší.

Recepty podle tradice i vědeckých poznatků

Je to právě Christophe Hay a jeho originální recepty, které dokáží vykouzlit úsměv na dětské tváři. Ničemu se nevyhýbá a zkouší vše, co by mohlo malým nezbedům chutnat a co jim dodá důležité živiny. A to nejen na základě doporučení od jeho vědeckých kolegů z oblasti výživy, ale hlavně podle vyhlášené francouzské gurmánské tradice.

Učí děti rozeznávat chutě

Síla jeho receptů spočívá především v jednoduchosti a dokonalém souladu několika ingrediencí, které musí být pro malé strávníky dobře čitelné. To aby jim pomohly naučit se rozeznávat jednotlivé chutě a vytvořit si správné stravovací návyky. Co říkáte třeba šťavnatému hovězímu masíčku s topinamburem à la parmentier? Nebo telecímu masu s hráškem a troškou máty? To se to učí, co? A to je jen pár triků našeho oblíbeného Michelina!

Ukazuje dětem pravé chutě

A proč jsme si v Good Gout vybrali právě Christopha Haye? Především pro jeho mimořádně vynalézavou kuchyni a také pro jeho velkou úctu k lokálním produktům (a také proto, že je velmi milý). Ať už je v kuchyni jeho restaurace La Maison d'À Côté, která byla oceněna dvěma michelinskými hvězdami (z čehož druhou získala letos), nebo zrovna vymýšlí nový recept pro Good Gout, má Christopher na mysli jedinou myšlenku: ukázat pravé chutě. Proto je jeho zelenina tak chutná a vaše ratolesti si ji rychle zamilují. Od klasické mrkvičky, pórku, hrášku... až po originální topinambury, pastinák a sladké brambory. Všechny jeho recepty voní po zeleninové zahrádce!

Náš kuchař je věrný hodnotám

K týmu Good Gout se Christophe připojil, protože má podobné hodnoty jako my. Všechny naše recepty jsou stoprocentně bio, a to až po tu nejmenší kapku citronové šťávy! Proto jídla, která náš šéfkuchař připravuje, nemají co skrývat. Nenajdete v nich žádné podivné ani nesmyslné ingredience. Pro Christopha jde o srdcovou záležitost – do receptů dává pouze ingredience, které jsou k přípravě a zachování chuti zeleniny nezbytné. Už proto, že moc dobře víme, že v prvních dvou letech se u dětí rozvíjejí jejich potravinové preference. Jsme velmi rádi (a také trochu pyšní), že můžeme svěřit chuťové pohárky našich dětí právě Christophovi.

Potěšení pro malé i velké

Při hvězdných cestách francouzskou gastronomií si Christophe Hay vybudoval silné jméno a mezi nejmenšími gastronomy získal skvělou pověst! Stačí vidět šťastné tváře dětí, které hltají jeho recepty, nebo hladové rodiče, kterým se sbíhají sliny nad pokrmem jejich malého dítěte. Díky receptům našeho šéfkuchaře Christopha Haye září oči nejen dětem, ale i jejich rodičům!