UNI Kendamil Kozi mleko 2 6x800g
  • 1 z 4
 

6x Kendamil Kozí pokračovací mléko 2 (800 g) DHA+

 
Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
27.7.2021
Běžná cena 5 274 Kč
Ušetříte 120 Kč (–2 %)
5 154 Kč
4 685,45 Kč bez DPH
   
Kód produktu 77000256/6
Značka Kendamil
Kategorie Pokračovací mléko
 

Přírodní a plnohodnotná výživa z Velké Británie

Z oblasti panenské přírody anglického národního parku Lake District

Z plnotučného kozího mléka
Bez palmového oleje
Bez rybího oleje
Bez sóji
Vyrobeno bez použití GMO1
3'GL(HMO)2
ilustrační obrázek

Kendamil 2 Kozí DHA+

Pokračovací mléko ze srdce anglických pastvin, zdokonalované více než 50 let. Vyráběné z plnotučného kozího mléka pro přirozený vývoj miminka.
6 až 12 měsíců
DHA je rostlinného původu3
Esenciální mastné kyseliny (ALA a LA) jsou potřebné pro normální růst a vývoj dětí4,6
A2 mléko5
Obsahuje jód6, který přispívá k rozvoji poznávacích schopností a k normální funkci štítné žlázy
Obsahuje vitamín C6, který podporuje správnou funkci imunitního systému
Obsahuje vitamin B126, který přispívá k normální činnosti nervové soustavy
1) Certifikováno. Geneticky modifikované složky/suroviny (dle legislativy) nebyly použity v jakékoliv fázi výroby potraviny včetně krmení pro hospodářská zvířata, ze kterých je mléko získáváno.
2) 3'Galaktosyllaktóza je oligosacharid mateřského mléka, patřící do skupiny HMO přirozeně se vyskytující v mateřském mléce.
3) DHA (kyselina dokosahexaenová) získáná z oleje z mikrořasy Schizochytrium sp.
Dle požadavku legislativy všechna pokračovací mléka obsahují DHA.
4) Příznivého účinku se dosáhne při příjmu 2 g kyseliny α-linolenové (ALA) a 10 g kyseliny linolové (LA) denně
5) Kravské mléko obsahuje směs A1 a A2 (A1 může převládat). V případě, že mléko obsahuje pouze A2 β-kasein, označuje se jako A2 mléko. Příkladem je kozí mléko.
6) Dle požadavku legislativy veškerá pokračovací mléka obsahují DHA, LA, ALA a vitamíny C, B12 a jód.

Nejkvalitnější kozí plnotučné mléko

Mléko Kendamil pochází jen od koz volně se pasoucích na zelených loukách v oblasti Lake District.

Z neposkvrněné přírody Lake District

Britský národní park Lake District je znám svými nekonečnými křišťálovými jezery a nedotčenou přírodou. V této krásné oblasti se Kendamil vyrábí.

Kontrolováno nejpřísnějším nařízením organizace Red Tractor

Bezpečnost potravin, dobré životní podmínky zvířat a ochrana životního prostředí jsou hlavními kritérii této organizace. Celý proces výroby je pečlivě sledován od farmy až po zabalení.

Nejvyšší královské ocenění

Výrobce Kendamilu, Kendal Nutricare, obrdžel ocenění Queen’s Award for Enterprise za rok 2020, což je nejvyšší možné vyznamenání udělované britským firmám. A to samotnou královnou.

Tabulka dávkování

Objem vody na 1 dávku (v ml)
Počet odměrek na 1 dávku
150
5
180
6
210
7

Jak se mléko Kendamil připravuje?

Umyjte si ruce, sterilizujte veškeré pomůcky a lahvičku dle pokynů výrobce.
Převařte čerstvou vodu a nechte vychladnout. Ideální teplota je 37°C (v příliš chladné vodě se mléko může hůře rozpouštět). Nalijte požadované množství vody do láhve.
Pomocí odměrky, která je součástí balení, přidejte daný počet zarovnaných odměrek do láhve s vodou.
Uzavřete láhev a dobře protřepejte, aby se prášek rozpustil.
DŮLEŽITÉ INSTRUKCE PRO KRMENÍ: Používejte správné množství zarovnaných odměrek, jak je instruováno. Dítěti může být špatně při použití více nebo méně odměrek, než je nařízeno. Pokud připravené UM nevyužijete do 2 hodin od připravení, doporučujeme jej vylít a připravit nové. Nepřidávejte do připraveného UM produkty, které jsou určené pro dospělé, jako je trvanlivé kravské mléko apod. Neohřívejte v mikrovlnné troubě.
Vždy před podáváním nejprve ochlaďte na teplotu přirozenou k pití.

Výživové údaje a energetická hodnota

 
 
na 100 g
na 100 ml
Energetická hodnota
kJ/kcal
2125/508
274/66
Tuky
g
26,8
3,4
-nasycené mastné kyseliny
g
8,8
1,1
-mononenasycené mastné kyseliny
g
12,3
1,6
-polynenasycené mastné kyseliny
g
5,7
0,7
    -Kys, Alfa linolenová (ALA)
mg
364
47
    -Kys, Dokosahexaenová (DHA)
mg
120
15
    -Kys, Linolová (LA)
mg
3650
471
    -Kys, Arachidonová (AA)
mg
60
7,7
Sacharidy
g
56
7,2
z toho cukry
g
54
7
    -z toho laktóza
g
52
6,7
Vláknina
g
1,8
0,23
z toho GOS*
g
1,7
0,22
z toho 3'GL**
g
0,1
0,01
Bílkoviny (N x 6.25)/
g
10,5
1,4
Vitamíny
 
 
 
Vitamín A
μg-RE
441
47
Vitamín D3
μg
11
1,4
Vitamín E
mg-a-TE
17
2,2
Vitamín K
μg
32
4,1
Vitamín C
mg
92
11,9
Thiamin
mg
0,5
0,06
Riboflavin
mg
1,2
0,15
Niacin
mg
5,2
0,7
Vitamín B6
mg
0,41
0,05
Folát
μg (DFE)
133
17
Vitamín B12
μg
1,3
0,17
Kyselina pantothenová
mg
3,7
0,5
Biotin
μg
24
3,1
Minerály
 
 
 
Sodík
mg
170
22
Draslík
mg
660
87
Chlorid
mg
400
52
Vápník
mg
340
44
Fosfor
mg
200
26
Hořčík
mg
48
6,2
Železo
mg
6,3
0,81
Zinek
mg
4,3
0,51
Měď
mg
0,45
0,058
Jód
μg
110
14
Selen
μg
20
2,6
Mangan
μg
60
7,7
Fluorid
mg
<0,1
<0,015
Ostatní
 
 
 
Taurin
mg
45
5,8
Cholin
mg
125
16
Inositol
mg
80
10
L-Karnitin
mg
6
0,8
Nukleotidy
mg
22
0,8
100 ml připraveného mléka = 12.9 g prášku a 90 ml vody
* Galaktooligosacharidy
** 3'GL (3'Galaktosyllaktóza = Oligosacharid mateřského mléka, patřící do skupiny HMO přirozeně se vyskytující v mateřském mléce)

Na co se nás často ptáte?

Kendamil Kozí mléko je unikátní kojenecké mléko vyrobené z plnotučného kozího mléka s kompletním složením minerálních látek a vitamínů. Jedinečně obsahuje A2 mléko a oligosacharid 3'GL s identickou strukturou jaká se nachází v mateřském mléce. Neobsahuje ani palmový olej a ani rybí olej.
Ano, Evropská a Česká legislativa povolují používat kozí mléko pro výrobu kojeneckých a batolecích mlék.
Kozí mléko, díky složení tuků a bílkovin, může být pro děti stravitelnější, může se u nich v menší míře vyskytovat břišní diskomfort, např. bolesti bříška, křeče nebo nadýmání.
Bílkoviny se skládají ze 2 základních složek – syrovátky a kaseinu. Do kaseinové složky patří řada tzv. β kaseinů v několika variantách, mezi které patří A1 β-kasein a A2 β kasein. Kravské mléko obsahuje směs A1 a A2 (A1 může převládat). Mléko, které obsahuje A1 se může označovat jako A1. V případě, že mléko obsahuje pouze A2 β kasein, označuje se jako A2 mléko. Příkladem je kozí mléko.
Význam A2 mlék především souvisí s lepším trávením (menší bolest žaludku, měkčí stolice). Studie také uvádí, že kasein A2 nezpůsobuje zánětlivá onemocnění, jako je kolitida, syndrom podrážděného střeva atd. Někde se i uvádí, že děti jsou méně alergické než ve srovnání s kravským mlékem.

Zdroje: Clark S, Sherbon JW Alpha s1-casein, milk composition and coagulation properties of goat milk Small Ruminant Research 2000;38(2):123-134.
Pattanayak S. Regular lactation in non-estrus and nonpregnant goat for years – a cesa report. Exploratory Animal and Medical Researc 2013;3(2):190-192.
Docena GH et al. Identification of casein as the major allergenic and antigenic protein of cow´s milk Allergy 1996;51(6):412-416.
Elsayed S et al. Evaluation of the Allergenicity and Antigenicity of Bovine-Milk alfa1-casein Using Extensively Purified Synthetic Peptides Scandinavian Journal of Immunology, 2004;60(5):486-493
3'GL, nebo-li 3-galaktosyllaktóza, je oligosacharid nalezený v mateřském mléce (HMO). Jeho největší koncentrace je v něm hned na začátku, tedy v kolostru.
Ne, používání kozího mléka v případě alergie na bílkoviny kravského mléka není vhodné. Díky vyššímu obsahu A2 β kaseinu je sice uvažováno, že má nižší alergenicitu, ale přesto obsahuje další alergizující bílkovinné složky a ve studiích je také potvrzena vysoká míra zkřížených reakcí. To znamená, že pokud dítě je alergické na bílkovinu kravského mléka, bude pravděpodobně alergické i na kozí bílkovinu. Poraďte se se svým dětským lékařem
Přehled důkazů z devíti studií také ukázal, že užití palmového oleinu (tekutá složka palmového oleje) v kojeneckých recepturách může mít nezamýšlené následky včetně sníženého střevního vstřebávání tuků a vápníku. Používání palmového oleje by nemuselo být etické, zejména proto, že může podporovat masivní kácení původních lesů v oblastech, kde se palma olejná pěstuje.

Zdroje: Koo WW (2006) Palm olein in the fat blend of infant formulas: effect on theintestinal absorption of calcium and fat, and bone mineralization. J Am CollNutr, 2006. 25(2): p. 117-22, Derbyshire EJ (2017) Palm Oil: Feeding the Next Generation on Unethical Oils? NHD Mag Issue 120: 34-36.
DHA (kyselinu dokosahexaenovou) - omega 3 kyselinu získáváme z oleje z mořských řas. Zatímco většina lidí se domnívá, že ryby produkují své vlastní omega-3 kyseliny, je to právě řasa v jejich potravě, která z nich činí bohatý zdroj těchto kyselin. Tato alternativa rybího oleje je získávána z obnovitelných a udržitelných zdrojů, přechod na něj tak pomáhá zachránit drahocenné světové zásoby mořských plodů.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/algae-oil#omega-3-basics
Harwood JL. Algae: Critical Sources of Very Long-Chain Polyunsaturated Fatty Acids. Biomolecules. 2019;9(11):708.
Probiotika výrobce do mléka nedává záměrně s ohledem na nedostatek přesvědčivých důkazů o přínosu přidávání probiotík do kojeneckých mlék. Dosud dostupné důkazy o přízních účincích kojeneckých mlék doplněných o probiotika na zdraví kojenců pocházejí zejména z jednotlivých studií a studií s metodologickými omezeními nebo v případě několika porovnatelných studií nejsou výsledky konzistentní. Proto i EFSA (komise pro dietetické výrobky, výživu a alergie) udává, že nejsou k dispozici dostatečné informace na vyvození jednoznačných závěrů o příznivých účincích probiotických kmenů přidaných do počátečních a pokračovacích kojeneckých mlécích. Existují důkazy o tom, že životaschopnost bakterií v běžných formách doplňků (stravy kapsle/tobolky, dražé) již před koncem deklarované doby minimální trvanlivosti (většinou 24 měsíců) poměrně rychle klesá na hodnoty, kdy již požadované účinky nelze předpokládat. Doporučujeme proto do mléka přidávat kapičky probiotik zvlášť. Zakoupit je lze zcela běžně v každé lékárně. Ovšem i u nich je potřeba dbát na datum výroby.

Zdroje: EFSA Opinion on the essential composition of infant and follow-on formulae. EFSA Journal 2014; 12(7): 3760
Skórka A, Pieścik-Lech M, Kołodziej M, Szajewska H. To add or not to add probiotics to infant formulae? An updated systematic review. Benef Microbes. 2017
Špelina V, Winklerová D. Pediatr. Pro Praxi 2009;10(4):247-250
Hmotnost 6.168 kg
Věk dítěte (?) od ukončeného 6. měsíce
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.