Proč citlivá dětská pokožka potřebuje jemnou a prodyšnou plenu?

Co potřebuje dětská pokožka

Novorozenci mají tenkou pokožku, která je velice jemná, takže ještě nedokáže zvládat stresy okolního světa. Také pokožka, na kterou přikládáme pleny, je značně zranitelná, a vyžaduje proto jemnou každodenní péči. Plenky Muumi Baby neobsahují žádné přidané chemikálie, jako je chlór, parfemace nebo pleťové vody, které by mohly citlivou dětskou pokožku podráždit. Jsou proto pro vaše miminko bezpečnou a šetrnou volbou.

Šetrnost k pokožce je u dětských plen obzvláště důležitá, protože pokožka malého dítěte je velmi tenká a jemná. Jednou z nejdůležitějších vlastností plen Muumi Baby je proto šetrnost k pokožce. V průběhu výrobního procesu proto bereme v úvahu řadu faktorů.

Protože pokožka malého dítěte je velmi tenká a jemná, je u plen šetrnost k pokožce nanejvýš důležitá

Výrobní materiály a jejich výběr výrazně ovlivňují, jak bude plenka k pokožce šetrná. Suroviny pro plenky Muumi Baby proto pečlivě vybíráme a ve výrobním procesu využíváme pouze osvědčené, čisté suroviny a prodyšné povrchové materiály. Ty splňují přísná ekologická kritéria a citlivou dětskou pokožku nedráždí. Hlavní surovinou pro výrobu našich plenek je finská celulóza s certifikací FSC, která je zcela bez chlóru – a tedy i bez dioxinů. Celulózu nebělíme chlórem, ale čistým kyslíkem, a do plen nepřidáváme ani žádné zbytečné chemikálie, jako jsou pleťová mléka nebo parfemaci. Plenky Muumi Baby neobsahují žádné alergenní látky, jako latex, glyfosát, formaldehydy nebo ftaláty. Tyto suroviny a postupy představují bezpečné řešení pro pokožku vašeho miminka, nicméně nejen pro ni – šetrné jsou také pro životní prostředí, které tak zanecháváme našim dětem čisté a neponičené.

Celulózu nebělíme chlórem, ale čistým kyslíkem

Jak moc je šetrnost k dětské pokožce důležitá, nám ukazuje zpětná vazba od uživatelů plen Muumi Baby: „Když jsem byla těhotná, rozhodla jsem se, že naše dítě bude nosit plenky Muumi Baby. Nechci, aby jemná pokožka mého dítěte byla v kontaktu se zbytečnými chemikáliemi. Nejdůležitější věcí při výběru značky plen je pro nás šetrnost k pokožce a to, že nejsou parfemované. Ten by totiž mohl být potenciálním alergenem,“ říká Nina R.

Nina je také mimořádně spokojená s tím, jak plenky Muumi Baby dětem sedí a jak dobře fungují: „Plenky Muumi Baby byly jediné plenky, které vždy bezpečně zabránily protečení a přitom nikdy nezpůsobily žádné zarudnutí nebo vyrážku.“

Dobře padnoucí plenka nedrhne a netlačí

Správné usazení plenky je pro dětskou pokožku důležité. Pokud plenka dobře sedí, nebude miminko dráždit ani drhnout jeho pokožku. Materiály plen Muumi Baby jsou extrémně prodyšné, takže pokožka vašeho miminka může neustále dýchat. Vysoce kvalitní materiály absorbují tekutinu a udržují dětskou pokožku v suchu. Tím zabraňují dlouhému kontaktu jemné dětské pokožky dítěte s močí nebo stolicí.

„S plenkami Muumi Baby jsem byla vždycky spokojená. Otevřené pleny Muumi Baby pro nás byly nejlepší noční pleny, i když byly plné nebo nasazené 12 hodin! A těch pár případů, kdy došlo k protečení, bylo velmi vzácných, protože plenky našim holkám velice dobře padly a jsou dostatečně dlouhé i vzadu. Žádná jiná plenka nesplnila naše požadavky tak dobře,“ konstatuje Jolana, maminka dvou holčiček.

Ve spolupráci s finskou Federací pro alergie, dermatologii a astma plenky Muumi Baby průběžně zdokonalujeme tak, aby byly k pokožce ještě šetrnější. Velice nás těší, že byly oceněny ekoznačkou Nordic Swan Ecolabel a byly schváleny finskou Federací pro alergie, dermatologii a astma, což znamená, že materiály a výrobní proces splňují přísná kritéria stanovená pro obě tyto značky. I když si obou ocenění velice vážíme, vnímáme je pouze jako minimální požadavek na naše plenky, a proto je neustále zdokonalujeme tak, aby byly ještě lepší a ještě bezpečnější.